Εύκολες συνταγές

Συνταγή Σουβλιστοί κεφτέδες με χούμους

Σουβλιστοί κεφτέδες με χούμους συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή:
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και υφών με αυτή τη συνταγή για Σουβλιστούς κεφτέδες με χούμους. Αυτό το πιάτο συνδυάζει ζουμερά κεφτεδάκια, εμποτισμένα με αρωματικά μπαχαρικά, σερβιρισμένα σε σουβλάκια μαζί με κρεμώδη και πικάντικο χούμους. Είναι ένα τέλειο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους κάνει να θέλουν περισσότερο.

Συστατικά:
Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζονται για αυτήν την απολαυστική συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Κεφτεδάκια
Hummus

Μοσχαρίσιος κιμάς
Ρεβύθια

Κρεμμύδι
Χυμός λεμονιού

Σκόρδο
Πάστα ταχίνι

Μαϊντανός
Ελαιόλαδο

Κύμινο
Κύμινο αλεσμένο

Κόλιανδρος
Σκόρδο σε σκόνη

Πάπρικα
Αλάτι

Αλάτι
Πιπέρι

Μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ξύλινα σουβλάκια

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:
Για να δημιουργήσετε αυτό το λαχταριστό πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Ταψί
  • Σουβλάκια (ξύλινα ή μεταλλικά)
  • Μηχανή επεξεργασίας τροφίμων ή μπλέντερ

Προετοιμασία:

  1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το μείγμα του κεφτέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά, διασφαλίζοντας ότι τα μπαχαρικά κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα του κρέατος.
  3. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, διαμέτρου περίπου 1 ίντσας.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο σας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  5. Περάστε τα κεφτεδάκια στα σουβλάκια, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα σε κάθε κεφτεδάκι.
  6. Τοποθετήστε τους σουβλιστούς κεφτέδες σε ένα ταψί και περιχύστε με ελαιόλαδο.
  7. Ψήστε στο γκριλ ή ψήστε τους σουβλιστούς κεφτέδες για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να έχουν ένα χρυσαφί εξωτερικό χρώμα.
  8. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, ετοιμάζουμε το χούμους. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ, ανακατέψτε τα στραγγισμένα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, την πάστα ταχινιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο κύμινο, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  9. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού, εάν χρειάζεται, για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  10. Μόλις γίνουν τα κεφτεδάκια, αφαιρέστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
  11. Σερβίρετε τους σουβλιστούς κεφτέδες με μια γενναιόδωρη μερίδα χούμους για βουτιά.

Χρόνος προετοιμασίας:
Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάμειξη και το σχήμα των κεφτεδών, καθώς και την προετοιμασία του χούμους. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται (ψήσιμο στη σχάρα ή ψήσιμο), αλλά συνήθως διαρκεί περίπου 12-15 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

  • Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη πιπεριά σε λεπτούς κύβους ή τριμμένη παρμεζάνα στο μείγμα του κεφτέ πριν τα πλάσετε.
  • Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά πριν περάσετε τα κεφτεδάκια για να μην καούν κατά το μαγείρεμα.
  • Αν ψήνετε τους σουβλιστούς κεφτέδες στη σχάρα, προθερμαίνετε τη σχάρα και λαδώνετε ελαφρά τις σχάρες για να μην κολλήσουν.
  • Για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα, περιστρέψτε τα σουβλάκια μέχρι τη μέση του χρόνου μαγειρέματος.
  • Σερβίρετε τους σουβλιστούς κεφτέδες με χούμους μαζί με ζεστή πίτα, φρέσκα λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:
Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα σουβλιστούς κεφτέδες με χούμους:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Πρωτεΐνη
22g

Παχιά
23g

Υδατάνθρακες
8g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
1g

Νάτριο
480 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Σερβίρετε τους σουβλιστούς κεφτέδες με χούμους σε μια όμορφα στρωμένη πιατέλα, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή δυόσμο. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο και να πασπαλίσετε μια πρέζα πάπρικα πάνω από το χούμους για να βελτιώσετε την οπτική του γοητεία. Συνοδεύστε το πιάτο με ζεστό ψωμί πίτα, αγγουράκια σε φέτες, ντοματίνια και ελιές για ένα απολαυστικό μεσογειακό άλειμμα.

Συνθήκες αποθήκευσης:
Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα ψημένα κεφτεδάκια και το χούμους χωριστά σε αεροστεγή δοχεία. Διατηρήστε τα στο ψυγείο. Τα μαγειρευτά κεφτεδάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, ενώ το χούμους μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 5 ημέρες.

Για να ξαναζεστάνετε τα κεφτεδάκια, μπορείτε είτε να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα γρήγορο ζέσταμα είτε να τα τοποθετήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Το χούμους μπορείτε να το απολαύσετε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν το προτιμάτε ζεστό, μπορείτε να το ζεστάνετε απαλά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται:
Η συνταγή Σουβλιστοί κεφτέδες με χούμους προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά της:

  1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Παρέχει μια καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων, σιδήρου και βιταμινών Β.
  2. Ρεβύθια: Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο.
  3. Σκόρδο: Γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και τις πιθανές επιδράσεις ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.
  4. Ελαιόλαδο: Ένα υγιές για την καρδιά λίπος που περιέχει αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λίπη.
  5. Χυμός λεμονιού: Πλούσιος σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, που βοηθά στην πέψη και ενισχύει τη γεύση.
  6. Πάστα ταχίνι: Φτιαγμένο από σουσάμι, προσφέρει υγιή λίπη, πρωτεΐνες και μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή, προάγουν τον κορεσμό και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τη συνολική ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές:
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για σουβλιστούς κεφτέδες με χούμους, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κόφτα αρνιού με σάλτσα γιαουρτιού μέντας: Τρυφερά αρνίσια κεφτεδάκια καρυκευμένα με μπαχαρικά Μέσης Ανατολής, ψημένα στη σχάρα στην τελειότητα και σερβίρονται με μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού μέντας.
  2. Ελληνικό σουβλάκι με Τζατζίκι: Μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, ψητό στη σχάρα μέχρι να γίνει ζουμερό και γευστικό και συνοδεύεται από κρεμώδη σάλτσα τζατζίκι αγγουριού και σκόρδου.
  3. Φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι: Τραγανά και γευστικά μπιφτέκια ρεβιθιού που σερβίρονται με κρεμώδη σάλτσα ταχίνι, τέλεια για χορτοφαγική ή vegan επιλογή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:
Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, ιδιαίτερα από τις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Διάσημοι σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Sami Tamimi έχουν επηρεάσει τον συνδυασμό γεύσεων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε αυτό το πιάτο. Η εστίασή τους στα φρέσκα υλικά, τα τολμηρά μπαχαρικά και τις ζωντανές παρουσιάσεις έχει συμβάλει σημαντικά στη δημοτικότητα των πιάτων με σουβλιστό κρέας σε συνδυασμό με κρεμώδη ντιπ, όπως το χούμους.

Έτσι, διοχετεύστε τον εσωτερικό σας σεφ, συγκεντρώστε τα υλικά σας και ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από αυτούς τους ταλαντούχους μάγειρες. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις υπέροχες γεύσεις και να δημιουργήσετε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με Σουβλιστούς κεφτέδες με χούμους – μια συνταγή που συγκεντρώνει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Απολαμβάνω! 🍽️😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button